Taklataan arki yhdessä!

Taklataan arki yhdessä!

Oletko sinä myötätuntoinen peto? Sellaiseksi professori Anne Birgitta Pessi nimesi ihmisen Aamu-TV:n haastattelussa toissa päivänä. Sanaparissa toisesta välittäminen ja (terve) itsekkyys kulkevat hienosti rintarinnan. Ne kun ovat molemmat mahdollisia joka hetki. Kehossamme elävälle myötätunnolle on Pessin mukaan yhä enemmän tarvetta työn ja arjen muutosvoimana. Jo evoluution alussa ne heimot, jotka ovat kyenneet myötätuntoon omankin yhteisön ulkopuolella, ovat jääneet parhaiten henkiin.

Vaikka työhyvinvoinnista puhutaan nyt paljon, on olemassa niitä hetkiä, joissa ihminen ei uskalla olla yhteisössään se myötätuntoa osoittava ja sitä tarvitseva yksilö. Toisinaan hyvän tiellä on ihminen itse menestyvän ihmisen stereotypioineen ja selviytymisen ilmapiiri istuu joskus johtoportaassakin tiukassa. Myötätuntoinen asenneilmapiirin täystomutus ja tiimihengen kasvatus voi saada perinteistä liikuntaseteliä enemmän aikaan.

Olen aidosti ylpeä työyhteisöstämme Taustamarkkinoilla. Meidän toimistolla otettiin itsestämme ja toisistamme huolehtiminen ihan vakavissamme. Mukaan lähti koko heimo intoa puhkuen. Tekoja paremman arjen eteen tehdään niin töissä kuin vapaallakin. Koko juttuun kuuluu aimo annos jokapäiväistä naurua ja hyväntahtoista kettuilua toinen toisillemme, mutta myös myötätuntoista kannustusta, jos aamulla on noustu sängystä ylös väärällä jalalla tai kun lihasvoimat meinaavat hyytyä Puijon portainen viimeisillä askelmilla.

Vuoden mittaisen Taustat kuntoon –hyvinvointiprojektimme on fyysistä treeniä omien trainerien opastuksella, saliohjelmia ja ruokapäiväkirjoja, mutta yhtä lailla myös lepoa, kehonhuoltoa ja laiskottelupäiviä. Kysymys ei ole hikipäisestä suorittamisesta tai vain vuoden päässä häämöttäviin tavoitteisiin tähtäämisestä, vaan pienistä teoista ja elämästä arjessa. Jokainen nauru ja hyvänolon tunne, kuten myös treenistä väsynyt lihas ja väsymyksen huokaus, jonka projekti meille suo, on arvokas.

Saimme tempaukseemme mukaan Fressin Kuopion toimipisteet ja myös Stadium Finland sekä Stadiumin paikallinen Matkuksen myymälä innostuivat edesottamuksistamme. Tarinoitamme voikin seurata Fressin some-kanavilla hästägillä #taustatkuntoon. Ajatuksena on jakaa hyvinvoinnin ilosanomaa ja kannustaa myös muita työyhteisöjä tekemään arjestaan pikkuisen parempaa. Kun moni palaveri alkaa nykyisin kysymyksellä, että ”no mites treenit” tai toteamuksella, että ”huippu juttu tuo teidän kuntoprojekti”, huomaamme olevamme ihan oikealla tiellä.

Nyt tahdomme taklata arjen ihan tosissamme ja haastaa muutkin mukaan! KalPan Taklaa Arki –teemapäivä Niiralan Montussa lauantaina 18. marraskuuta on siihen oivallinen tilaisuus. Järjestämme silloin Fressin kanssa tiimikisan, jonka voittajajoukkueelle on luvassa trainer-tunteja. Kisasta kerromme lisää lähitulevaisuudessa Fressin ja KalPan somessa.

Terkuin,
Tarja Anunti 

Blogiteksti on alunperin julkaistu Kaupunkilehti Kukossa 20.09.2017. 

P.S. Taklaa Arki-tapahtumapäivä lauantaina 18.11. huipentuu kello 17.00 alkavaan KalPa-Ilves Liiga-otteluun, jonka otteluisäntänä on Taustamarkkinat. Tule siis sinäkin hallille, taklaa arki ja tunne voima!

Tarja Anunti

Taustamarkkinoiden tuottaja, joka taitaa sisällöntuotannon, tapahtumien, mediasäpinän ja mainonnan huippureseptit. Tekee työtään palavalla innolla ja vahvalla intensiteetillä. Vapaa-ajallaan panostaa kotielämään, meditointiin ja ruumiilliseen rääkkiin.