Kevyesti fressimmällä fiiliksellä

Kevyesti fressimmällä fiiliksellä

Tänään tulee kuluneeksi tasan vuosi yhdestä elämäni parhaista päätöksistä.

Viime kesänä, kuvauspäivän päätteeksi, löysin itseni makaamasta toimiston lattialta enkä voinut liikkua mihinkään ilman riipaisevaa kipua alaselässä. Sama sattui kuukautta myöhemmin, kun olimme Detroitissa messumatkalla ja messuilijoille oltiin järjestetty aktiviteettina ilmiöksi muodostunut Slow Roll. Tuhansien pyörien madellessa pitkin Detroitin lähiöitä, tämä tyttö tilasi autokyydin takaisin hotellille. Oikea jalka ei pystynyt polkaisemaan enää ainuttakaan polkaisua, saati varaamaan grammaakaan painoa.

Mites liikunnat?

Elokuussa olimme Fressin keskusvastaavan Hakkaraisen Heidin kanssa yhteydessä mainosasioissa ja Heidi tuli kysyneeksi, mites liikunnat. Siinä sitten aikani seliteltyä Heidi tokaisi tiukkaan, että ”nyt minä kyllä varaan sinulle ajan trainerille”. Oli jo aika. Ja mitäpä minä siinä vastaankaan laittamaan. Heidi sysäsi liikkeelle sen päätöksen, joka minun olisi pitänyt tehdä jo vuosi taaksepäin. Mutta oli liian kiirettä, tai olin liian väsynyt, tai just nyt ei oikein innostanut ja olinhan kerännyt jo kiitettävät 20+ kiloa ylimääräistä, niin ei kai sitä nyt silloin suoraan salille mennä… Niin minä ajattelin ja syitä löytyi liuta lisää, vaikka muille jakaa.

Tosiasia oli, että olin vain väsynyt ja hetkellisesti luovuttanut. Kävin jopa joogaohjaajan koulutuksen päästäkseni vähän autuaammille vesille, mikä olikin hyvä asia, mutta paljon pidemmälle sitä autuutta ei sitten riittänytkään. Tarvittiin jotain pidempiaikaista, toistuvaa ja syvällisempää muutosta. Siinä Fressin kannustava henkilökunta astui kehiin -ja siitä olen ikuisesti kiitollinen.

Just show up!

Elokuun 18. päivä minulla alkoi treenit Fressi Trainerin, Karoliina Mäyrän eli Karon kanssa. Ensimmäinen kuukausi meni ihmetellessä, että josko se jalka suostuisi nousemaan, jos oikein yrittää. Lähdettiin ihan perusjutuista ja pohjalta. Ei nyt ihan verta vuodatettu, mutta kyyneleitä ja hikeä senkin edestä. Tärkeintä oli ilmestyä jokaiselle treenikerralle. Se oli se asia, mikä jäi joogaleiriltäkin parhaiten mieleen. Just show up! Vaikka puoliteholla, täynnä tarmoa tai itkien. Kunhan olet paikalla. Trainer-kertoja minulla oli 2 viikossa, ihan sillä, että saatiin luotua uusi rutiini ja tietysti selkä oli siinä kunnossa, että sen kuntoutus vaati paljon huomiota ja pieniä askelia.

Nyt vuoden jälkeen, reipas 10 kiloa kevyempänä, 5 liikuntakerran viikkotahdilla ja paremmalla ruokavaliolla edetessä, olo on paljon pirteämpi ja vahvempi. Yleensä käyn liikkumassa ennen töitä, varmistaakseni ettei päivän kiireiden takia tule jätettyä liikuntoja väliin. Vanhoihin kaavoihin on helppo eksyä uudelleen, joten uusia pitää toteuttaa pitkällä aikajänteellä.

Käännös lähtee itsestä

Kaikillla sen ei tarvitse mennä näin pitkälle ja näin rajusti. Vähempikin riittää – molemmissa päissä. Mutta tosiasia on ja tilastotkin sen kertovat, miten paljon sairauspoissaoloja syntyy tuki- ja liikuntaelintensairauksista. Tähän pottiin kun lisätään henkinen ylikuormittuneisuus, niin siinäpä sitä ollaan.

Työnantajana olin ollut varsin huono esimerkki, vaikka en vastaavaa muilta vaatinutkaan. Sivusta seuraajat voivat kuitenkin vahvistaa, että touhuissani ei loppupeleissä ollut juurikaan mitään järkeä, vaikka kuinka ahkeroin ja häikäisin tunnollisuudellani. Kun vihdoin suostuin katsomaan asiaa tarkemmin, halusin kääntää suunnan täysillä ympäri. Ja se käännös lähtee tietysti ensin itsestä.

Työkunto ja työhyvinvointi ovat ykkösasioita, joihin työnantajien tulisi kiinnittää huomiota ja siihen olemme Taustamarkkinoilla tänä vuonna keskittyneet entistä enemmän. Hyvinvoiva työyhteisö saa aikaan varmasti enemmän – ja pidemmällä aikavälillä myös parempaa tulosta. Tätä kautta myös asiakas hyötyy, kun tarjolla on innostunein mielin tehtyjä asioita.

Taustat kuntoon työporukalla

Yhdessä aamupalaverissa aloin sitten ehdottelemaan, että alettaisiin sisällöntuotannon ammattilaisina työporukalla kertomaan meidän omista liikkumistavoistamme ja siitä, kuinka me ylläpidämme hyvinvointiamme. Tavoitteenamme on paitsi innostaa omaa porukkaamme kiinnittämään vielä enemmän huomiota jokapäiväiseen hyvinvointiin, myös inspiroida muita liikkumaan ja kokeilemaan uusia juttuja. Aivan kuten fressiläiset olivat minulle tehneet.

Onneksi tiimimme oli heti mukana, sillä myös Fressillä innostuttiin asiasta. Päätimme aloittaa yhteistyön some-sisällöntuotannosta. Tarinoitamme treeneistä kannattaa seurata Fressi Kuopion ja Fressi Lippumäen some-kanavilta sekä tietysti meidän omilta kanaviltamme Facebookista ja Instagramista hästägillä #taustatkuntoon. Taustamarkkinoiden tiimi on hyvä läpileikkaus erilaisista liikkujatyypeistä, joten varmasti seuraajille löytyy jokunen samaistumiskohta. Pistetään siis tiimi kuntoon!

Terkuin,
Sari

P.S. Kuten alussa sanoin, yksi parhaimpia päätöksiä oli ottaa trainer pitkäksi aikaa. Sen ansiosta olen paremmassa kunnossa kuin ikinä – vaikka olen liikkunut aina paljonlaisesti. Karon kanssa on ollut mitä mahtavin treenata ja ammattitaitoisissa käsissä pääsee kokeilemaan ja uskaltaa kokeilla uusia haasteita. Mutta kaikista parhainta on ollut se tuki, joka tuli juuri silloin kun sitä eniten tarvitsin. Joten kiitos vielä kerran Karo ja Heidi.

 

 

Sari Hallikainen

Taustamarkkinoiden yrittäjä toisessa sukupolvessa. Unelmoi, suunnittelee ja toteuttaa. Innostuu helposti ja kovaa. Vapaa-ajallaan treenaa ja joogailee.