Hei me pelataan!

Hei me pelataan!

Pelintekijät. Nehän ovat ihan oma lajinsa nykymaailmassa. Pelialan huippusuunnittelijat ja pelejä työkseen pelaavat surffaavat seksikkään ja innovatiivisen alan aallonharjalla. Vaikka moni mattimeikäläinen on pikkuisen hukassa alan kuumimmista trendeistä ja sanastoista, ollaan yhtäkkiä kaikkea ”pelillistämässä”. Myönnän kuuluneeni itse aika ajoin siihen kastiin, joka ihmettelee tätä virtausta, mutta toisaalta – miksikäs ei? Niinpä päätimme ryhtyä itse pelintekijöiksi!

Meillä Taustamarkkinoilla tehdään töitä tarinankerronnan, sisällöntuotannon, tapahtumasuunnittelun sekä kuvaus-, esitys- ja tapahtumatekniikan maastoissa ja pelihommat soljahtavat  tuohon kaikkeen paremmin kuin hyvin. Jos jokin on tapahtuma- tai ylipäänsä bisnesmaailmassa pinnalla pelillistämisen ohella, niin siellä kelluu juurikin sellaisia juttuja, kuin tarinankerronta ja vuorovaikutuksellisuus. Samalla kaikesta etsitään jotain pikkuisen enemmän. Elämystä elämyksen lisäksi. Todellisuuden rajat alkavat paukkua.

Yhtä aikaa, kun pikkuisen väritetään, ollaan myös hirvittävän avoimia ja aitoja, aina tavoitettavissa ja valmiina muuttamaan suuntaa nopeasti. Siihen kaikkeen pelit ovat oivallisia kanavia muiden joukossa. Virtuaalimaailmat ja lisätty todellisuus ovat kiinnostaneet meitä pitkään ja nyt kansainvälinen urheilutapahtumahankkeemme, Awesome Crowd, antoi oivan tekosyyn hypätä virtuaaliseen pelimaailmaan pikkuisen isommalla pompulla. Virtuaalimaailmasta löytyy mielenkiintoisia ratkaisuja asioihin, joita olemme kehittämässä – tapahtuma- ja urheilusponsoroinnin uusia ulottuvuuksia sekä reseptejä yleisön aktivointiin ja tapahtuman entistä isompaan kiinnostavuuteen.

Vaikka asioita voidaan tehdä ajattomasti ja paikattomasti, meille juurilla on merkitys ja siksi halusimme valita tekniseksi kumppaniksemme paikallisen. Kuopiolaisen 3D Talon koodausosaaminen sujahti mutkattomasti yhteen meidän tapahtumavainumme ja urheiluosaamisemme kanssa. Peliin saatiin myös tunnetta ja voimaa, paikallisen jääkiekkoseuran, KalPan, myötä. Niinpä ensimmäinen yleisölle näkyvä yhteistyön tulos, Awesome Goalie –virtuaalimaalivahtipelimme, sai päivänvalonsa viime lauantaina, 18. marraskuuta Niiralan Montussa KalPan ottelussa, jota emännöimme ja isännöimme.

Jo ennen tuota lauantaita tiesimme tehneemme jotain, joka ihan tosissaan tempaa mukaansa ja tuottaa hyviä fiiliksiä. Se selvisi niinä monina kertoina, kun peliä testattiin. Mukana testauksessa oli meidän tekijäporukan ohella muiden muassa KalPan maalivahti Denis Godla. Siinä olivat tekijöiden nauruhermot ja työhuoneiden seinät kovilla virtuaalikiekkoja metsästäessä. Meillä uskotaan, että aidolla ilolla ja innovatiivisella yhteistyöllä tehdään parhaita juttuja. Tämä on jälleen yksi osoitus siitä.

Virtuaalimaailmoja on hankala selittää sanoin.  Ne on tehty koettaviksi ja ne täytyy itse kokea. Niinpä olemmekin iloisia ja otettuja siitä, kuinka paljon pelimme on tähän mennessä kerännyt kiinnostusta. Pelipisteelle mutkitteleva jono ja innostuneet riemunkiljahdukset sekä eläytyminen moken rooliin kertovat siitä, että jotain on tehty oikein.

Tällä tiellä jatketaan, uusia sovelluksia syntyy parasta aikaa – ja todellisuus on entistä rajattomampi.

Terkuin,
Tarja Anunti
Tuottaja, Taustamarkkinat BGMT & Awesome Crowd

P.S. Awesome Goalie –peliä pääsee lähitulevaisuudessa testaamaan lauantaina 25.11. KalPan perhepäivässä Niiralan Montussa sekä illan ottelussa. Lisäksi peli on mukana Keltamustassa lauantaissa Kuopion kaupunginteatterilla 2.12.

Awesome Crowd on kokonaisuus tapahtumia aktivoivia palveluita ja tuotteita, kuten lisätyn todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden sisältöjä, grafiikkaa, animaatiota ja musiikkia, jotka tuottavat tapahtumayleisölle uusia elämyksiä ja tarjoavat sponsoreille mielenkiintoisia mainospaikkoja. Katso www.awesomecrowd.rocks

 

Tarja Anunti

Taustamarkkinoiden tuottaja, joka taitaa sisällöntuotannon, tapahtumien, mediasäpinän ja mainonnan huippureseptit. Tekee työtään palavalla innolla ja vahvalla intensiteetillä. Vapaa-ajallaan panostaa kotielämään, meditointiin ja ruumiilliseen rääkkiin.